Elämää koronaviruksen varjossa

Olin viime viikon alkupäivät lomalla, kalastaen ja muutoinkin nauttimassa lomapäivistä. Lomalla tarkastin työsähköpostia, mitä työnantaja kertoo työskentelystä työpaikalla. Loman aikana työnantaja oli päättänyt, että suurin osa toimistossa työskentelevistä siirtyy etätöihin. Torstaina loman jälkeen menin työpaikalle, missä olin työpäivän muutaman henkilön kanssa. Suuri avokonttori näytti todella tyhjältä, aivan kuin koronavirus olisi karkottanut kaikki. Mitähän tämä pandemia tuo vielä tullessaan.  

Tällä hetkellä teen etätöitä kotoa käsin. Tietokone toimii samalla tavalla kuin töissä. Jotkin ohjelmat eivät toimi etätyössä, mutta niitä ei välttämättä tarvitse käyttää jatkuvasti. Uutisissa televisiossa ja radiossa tulee vain tietoja pandemiasta, tuntuu aivan siltä, ettei muuta olisi maailmassa tapahtunutkaan.

Kunta-alan työehtosopimukset päättyvät maaliskuun viimeisenä päivänä. Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut keskeytettiin viime viikolla ja niitä jatkettiin tämän viikon tiistaina. Neuvotteluista tulee vaikeat, koska Suomi on vakavassa kriisitilassa kuten koko maailma. Neuvotteluihin on toivottu hoitohenkilöstön puolelta aikalisää, jotta päästäisiin poikkeustilan ohi. Neuvottelijoille kärsivällisyyttä neuvotteluihin ja toivotaan, että pandemia talttuisi kesään tai viimeistään syksyyn mennessä. Kaikille aurinkoista kevättä ilman k:ta.

lisätty 24.3.2020